De bedste broiche burgerboller – Tangzhong metoden

Antal serveringer: 12 stks. – Antal tid:

Jævning:

  • 35 gram mel
  • 175 ml mælk

Dejen:

  • 350 ml mælk
  • 20 gram gær
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 765 gram mel
  • 2 æg
  • 150 gram smør
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Jævning:

  1. I en gryde, pisk mel og mælk sammen.
  2. Lad det ved middelvarme varme op.
  3. Når blandingen er tyknet og har en budding-konsistens, er jævningen færdig.
  4. Lad jævningen køle ned til en stuetemperatur.

Dejen:

  1. Mælken lunes til den er fingervarm. Rør gæret ud i mælken og tilsæt salt og sukker. Lad gærblandingen stå i 5-10 minutter – eventuelt i mens at jævningen køler ned.
  2. I røreskålen tilsættes jævning, gærblandingen, æggene og halvdelen af melet. Dette røres ud til blandingen er ensformet.
  3. Tilsæt den resterende mel.
  4. Ælt dejen i minimum 15 minutter. Dejen skal være elastisk og ikke klistre alt for meget. Ælt dejen mere, hvis dette ikke er tilfældet.
  5. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1,5 time.
  6. Efter dejen har hævet, formes 12 boller. Som regel vil de veje 120-130 gram.
  7. Bollerne efterhæves 1 time.
  8. Når bollerne har efterhævet, pensles de med æg.
  9. Bag bollerne ved 200 grader alm. ovn i omkring 15 minutter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.