Grove boller m/ kerner

Antal serveringer: 12 stks. – Antal tid: 45 min. + hævetid

Ingredienser:

  • 1 dl forskellige kerner/frø kerner (jeg brugte chiafrø, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner og rugkerner)
  • 2 dl vand
  • 1,5 mælk
  • 25 gær
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 tsk. sukker
  • 1 spsk. olie
  • 1 æg
  • 1 dl fulkornsmel
  • 350 gram mel
  1. Kog vandet og hæld det over kernerne/frøene. Lad det trække væsken til sig i ca 5-10 minutter.
  2. Tilsæt mælken og gæren i kernene/frøene.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne.
  4. Lad dejen hæve i mindst en time.
  5. Efter dejen har hævet, form 9 boller og lad dem efterhæve i 30-45 minutter.
  6. Pensel bollerne med æg og bag dem i oven i 200 grader i 13-15 minutter,

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.