Antal serveringer: 12 stks. – Antal tid: 45 min. + hævetid
Ingredienser:
- 1 dl forskellige kerner/frø kerner (jeg brugte chiafrø, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner og rugkerner)
- 2 dl vand
- 1,5 mælk
- 25 gær
- 1 tsk. salt
- 0,5 tsk. sukker
- 1 spsk. olie
- 1 æg
- 1 dl fulkornsmel
- 350 gram mel
- Kog vandet og hæld det over kernerne/frøene. Lad det trække væsken til sig i ca 5-10 minutter.
- Tilsæt mælken og gæren i kernene/frøene.
- Tilsæt resten af ingredienserne.
- Lad dejen hæve i mindst en time.
- Efter dejen har hævet, form 9 boller og lad dem efterhæve i 30-45 minutter.
- Pensel bollerne med æg og bag dem i oven i 200 grader i 13-15 minutter,