Havregrynsboller m/ chia- & hampefrø

Antal serveringer: 9 boller – Antal tid: 30 min + hævetid

 

Ingredienser:

  • 25 g. gær
  • 2  dl vand
  • 3 dl. yoghurt/skyr (f.eks. græsk yoghurt, neutral yoghurt eller neutral skyr)
  •  1 æg
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk, salt
  • 2 dl. havregryn
  • 1 spsk. hampefrø
  • 1 spsk. chiafrø
  • 4 dl. grahamsmel
  • 3 dl. fuldkorns hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Smuldr gær i skålen og opløs det med hjælp af vandet.
  2. Tilsæt yoghurt/skyr, honning, salt, havregryn, hampefrø, chiafrø, æg og halvdelen af melet.
  3. Ælt dejen godt sammen og tilsæt lidt efter lidt resten af melet. Dejen skal være klistret, men den skal være smidig.
  4. Lad dejen hæve i minimum en time.
  5. Når dejen har hævet, fordeles dejen på en bageplade, således der dannes 9 boller.
  6. Lad bollerne efterhæve i ca 30 minutter.
  7. Bag bollerne i 225 grader i ca. 15-20 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.