Antal serveringer: 9 boller – Antal tid: 30 min + hævetid
Ingredienser:
- 25 g. gær
- 2 dl vand
- 3 dl. yoghurt/skyr (f.eks. græsk yoghurt, neutral yoghurt eller neutral skyr)
- 1 æg
- 1 spsk. honning
- 1 tsk, salt
- 2 dl. havregryn
- 1 spsk. hampefrø
- 1 spsk. chiafrø
- 4 dl. grahamsmel
- 3 dl. fuldkorns hvedemel
Fremgangsmåde:
- Smuldr gær i skålen og opløs det med hjælp af vandet.
- Tilsæt yoghurt/skyr, honning, salt, havregryn, hampefrø, chiafrø, æg og halvdelen af melet.
- Ælt dejen godt sammen og tilsæt lidt efter lidt resten af melet. Dejen skal være klistret, men den skal være smidig.
- Lad dejen hæve i minimum en time.
- Når dejen har hævet, fordeles dejen på en bageplade, således der dannes 9 boller.
- Lad bollerne efterhæve i ca 30 minutter.
- Bag bollerne i 225 grader i ca. 15-20 min.