Antal serveringer: 22-24 stk – Antal tid: 1 time + hævetid
Dej:
- 4 dl mælk (eller vand)
- 1 æg
- 50 g. gær
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olie
- 150 g. hvedemel
- 250 g. grahamsmel
- 150 g. fuldkorns hvdemel
- 50 g havregryn (kan undlades)
Tomatsauce:
- 1 dåse flåaede tomater
- 1 ds. tomatpure
- 2 fed hvidløg
- ca. 1 tsk eddike (el. cirton saft)
- 1 tsk. tørret oregano
- 1/2 tsk. tørret basilikum (eller frisk)
- salt
- peber
- sukker
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt salt og olie.
- Mel røres i den våde blanding og æltes indtil den er den ikke længere er for klistreret. Den skal gerne slippe skålen.
- Lad dejen hæve i mindst én time. Imens kan tomatsaucen klargøres. Den kan enten simre i 15-20 minutter eller ingredienserne kan blot blendes sammen, hvis det skal gå lidt hurtigere.
- Når dejen er hævet, rulles dejen ud til en rektangel.
- Smør tomatsaucen ud og drys derefter med fyld og ost. Fx. skinkestrimler, oksekød, pepperoni.
- Dejen rulles sammen stramt og skæres ud i skiver på 3 cm tykkelse.
- Pizzasneglene placeres på bageplader, der er beklædt med bagepapir.
- Bages ved 200 grader alm. ovn, i omkring 14-15 minutter.